Mijn verslaving. ALCOHOL.

Er werd bij ons thuis bij tijd en wijle behoorlijk gedronken, het is me dus met de paplepel ingegeven, eerst snoepen van de suiker in de brandewijn van Pa, lekker zoet dat werd uiteindelijk een gewoonte, ik was toen 5 jaar.

“stiekem”

 

Ik ben op jeugdige leeftijd al begonnen met probleemdrinken “stiekem” 16 / 17 jaar , kreeg een vriendin, waar erg veel familie problemen waren. Waardoor mijn vriendin veel bij mij kwam uithuilen, later ook haar broertje. Ik was toch groot en sterk ik kon iedereen helpen, ik kon hier niet met mijn ouders over praten, het werd meestal opgelost met de woorden “hier jong neem een borrel of 2 en ga dan maar slapen” wat ook gebeurde.

Het drinken nam toen zulke buitensporige vormen aan dat mijn vriendin mij voor de keus stelde “de fles of ik’

We zijn uiteindelijk met elkaar getrouwd, en nog steeds.

 

Tot 2012 is alcohol geen probleem meer geweest, dan ontstaan er problemen op het werk, ik heb de lat te hoog gelegd om maar carrière te maken met mijn werk, zoals eerder geschreven “ik ben toch groot en sterk” max. aan salaris willen ontvangen alles moet, zelf de buitenwereld om mij heen zei, wat heb jij een fantastische baan, en dat dacht ik zelf ook. Met als gevolg een vette burn – out, en weer stiekem gaan drinken, heel langzaam maar o zo gevaarlijk, zag het zelf niet eens, en wilde het ook niet zien, ik had het toch volledig onder controle!!!!

Uiteindelijk ontslag, en toen was ik al zo ver gezonken dat er geen houden meer aan was! Ben gaan drinken, zuipen niets meer willen voelen iedereen was schuldig behalve ik, de ene naar de andere opname, tot de laatste opname, waarin ik het gevoel terugkreeg, en later het geloof, dan kom je weer thuis en daar is je grootste confrontatie met je verleden! en de beruchte valkuilen.

Daarom heb ik mij aangemeld bij de AA, hier kan ik heel duidelijk en eerlijk communiceren van wat ik voel en ervaar en krijg veel begrip, respect een luisterend oor, altijd welkom zijn, zonder deze meetings was het me hoogstwaarschijnlijk niet gelukt.

Dat geeft me zoveel energie en waardering, als ik weer naar een meeting ga is het als thuiskomen.

Met vriendelijke groet,

Een Alcoholist